Manueel Praktijk Assen 

Een massage krijgen, is tijd nemen voor jezelf.

Shiatsu


Shiatsu therapie  (acupressuur):

Shiatsu betekent letterlijk shi=vinger atsu=druk oftewel vingerdruk.     

Shiatsu is een manuele, holistische therapie. Dit betekend dat de cliënt als één geheel wordt gezien.      

-fysiek, emotioneel & mentaal-

Shiatsu Namikoshi: Deze Japanse manuele therapie is gebaseerd op de westerse geneeskunde. Door druk te geven op bepaalde plekken op het lichaam wordt het zenuwstelsel, het metabolisme, de structuur van het skelet en dus het zelf-helend vermogen in werking gezet. De druk wordt met de duimen gegeven.

De behandeling is zeer ontspannend, verlicht de spierspanning en geeft een positief gevoel!


Zen Shiatsu: Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijke lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten in het lichaam. De druk wordt met de hand gegeven. Door deze druk die de behandelaar geeft op het lichaam van de cliënt, wordt de energiestroom beïnvloed in de meridianen (onzichtbare energiebanen in het lichaam).

Stoelshiatsu: 

De stoel shiatsu is een effectieve drukpunt massage van nek, hoofd, rug, schouders, armen en handen. Tijdens de behandeling wordt er druk uitgeoefend op deze gebieden en hierdoor verbetert de bloedcirculatie en worden afvalstoffen afgevoerd. Het is een prettige methode om het stressniveau te verlagen en zo de negatieve gevolgen te reduceren of te voorkomen. De techniek is gebaseerd is op de traditionele Japanse Shiatsu (acupressuur).De stoel shiatsu wordt gegeven op een speciaal ontwikkelde stoel zodat het hele lichaam ontspant tijdens de behandeling. Tevens is het een erg laagdrempelige behandeling omdat de cliënt de behandeling gekleed ondergaat.

De stoelmassage ontspant de spieren in nek, schouders en armen die het meest te lijden hebben van (werk)stress of een verkeerde werkhouding. Na afloop van de stoelmassage voelt men zich ontspannen en de werking van de massage is weerstand verhogend.


Voetreflexzone-therapie                                                                                                          Voetreflexzone therapie is een drukpunt massage. Op en onder de voeten zitten de uiteinden van de zenuwbanen (reflexzones), deze bevinden zich ook op de handen en oren. Door deze punten te masseren en er druk op uit te oefenen zenden de zenuwen een signaal naar de hersenen die weer een signaal geven aan de corresponderende organen of lichaamsdelen. Door het masseren van deze reflexzones stimuleer je de bijbehorende lichaamsdelen en geef je de eerste aanzet tot genezing.

Tevens worden blokkades verminderd waardoor energie weer beter kan stromen en het lichaam zichzelf beter kan genezen.

Voetreflexmassage is heilzaam bij de volgende klachten:

 • Hoofdpijn en migraine
 • Stress, vermoeidheid, slapeloosheid, rusteloosheid en burn out
 •  Rugpijn, schouderpijn en nekklachten
 •  Eczeem, RSI, reuma, darmproblemen, astma, hormonale klachten en pms


Thai behandeling/ massage
 

 • Thai massage is een hele oude genezingsmethode. Net als bij het Japanse Shiatsu wordt ziekte gezien als onbalans in het lichaam of de geest. Thaise massage is een massagetechniek waarbij de behandelaar op de tien energiebanen van de Sen Sib lijnen drukt, masseert, rekt en strekoefeningen uitvoert. 

  Thaise massage helpt om blokkades op te lossen, verbetert de flexibiliteit en laat energie stromen. Er worden tevens yoga posities aangenomen tijdens de behandeling. 

  Tijdens de Thaise massage is de ontvanger gekleed in makkelijk zittende kleding, de behandeling wordt gegeven op de futon (grote mat op de grond)           NB: Een Thaise massage is geen erotische massage !!

Reiki behandeling


Reiki behoort tot de alternatieve geneeswijzen. In westerse Reiki (Usui Shiki Ryoho) wordt gewerkt met de handen waarbij het lichaam met een veronderstelde vorm van levensenergie. wordt behandeld. De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten 霊 rei ('geest' of 'ziel') en 気 ki ('energie' of 'levenskracht'). Een andere, populaire Westerse vertaling van Reiki is "universele levensenergie", of simpelweg "het leven", "de wereld" of "spirituele energie". Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel, als het aankomt op ziekte en genezing, als een geheel gezien. Dorn & Breus

 •  De Dorn methode is een zachte en natuurlijke manier om beenlengteverschil, bekken scheefstand en verschoven wervels te corrigeren. De behandeling wordt gegeven in combinatie met Shiatsu of Breus.    De Breus methode is een eer zachte en diep ontspannende massage om de cliënt te laten ontspannen en de tussenwervelschijven te laten regenereren (opvullen) met behulp van Sintjanskruidolie.  


Medical Taping 

(deze behandeling kan niet meer online ingepland worden, alleen nog in overleg via Whatt's app of mail!!)                                                                      "Lichamelijke problemen verhelpen en voorkomen"

 • De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, het lichaamseigen genezingsproces en beïnvloedt het neurologische systeem, zonder hierbij de bewegingsvrijheid te beperken. 

 • Activeren van de circulatie
 • Activeren van het endogene analgetische systeem (zelf genezend vermogen)
 • Verbetering van de spierfunctie
 • Ondersteuning in de gewrichtsfunctie
 • Segmentale beïnvloeding.
 • Behandeling van blessures aan rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten. 

  Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (RSI, tenniselleboog en golf- arm)

  Correctie van de lichaamshouding of stands-verandering van een gewricht. 

  Bestrijding van (spanning) hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel. Segmentaal, door het gunstige beïnvloeden van organen zoals bij o.a. maagklachten, menstruatieklachten en hooikoorts.


Ooracupunctuur

 • Het is wetenschappelijk bewezen dat Oor-acupunctuur de klachten verminderd en inname van medicatie verlaagd. 

  De oorschelp van de mens bestaat uit reflexzones. Door deze zones te behandelen/stimuleren worden er prikkels afgegeven aan het centrale zenuwstelsel. Alle lichaamsdelen, lichaamsfuncties en organen komen tot uiting in deze zones. Nadat de prikkel is gegeven zal het centrale zenuwstelsel de prikkel geleiden naar de desbetreffende orgaan of lichaamsdeel. Zowel psychische als lichamelijke ongemakken en klachten kunnen zo opgespoord en behandeld worden.  
   
  Het is zeer effectieve behandelmethode gebleken bij het terug dringen van pijn klachten.

  Oor acupunctuur wordt vaak ingezet als behandelmethode voor: 

  Hoofdpijn (spanningshoofdpijn-migraine);

  Rug, nek & schouderklachten;
  Vermoeidheidsklachten;
  Menstruatie/Overgangsklachten;
  Burn-out en andere stress gerelateerde klachten;
  Heupklachten;
  Knieklachten;
  Tenniselleboog, golferselleboog;
  Sportblessures;
  Eczeem;
  Allergie, hooikoorts;
  Maag- en darmklachten;
  Ondersteuning bij afvallen & bij stoppen met roken. 


  Oor acupunctuur ~verblijfsnaalden~ €30,- met revisie afspraak na 14 dagen

  Oor acupunctuur met Shiatsu behandeling €45,- 
E-mailen
Bellen